telekomentator-olimpiyskikh-igor-buv-zvilneniy-za-rasistski-vislovlyuvannya-pro-pivdennokoreyskikh-sportsmeniv

Телекоментатор Олімпійських ігор був звільнений за расистські висловлювання про південнокорейських спортсменів

 • 18178 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Грецького спортивного коментатора звільнили за расистський коментар в ефірі про південнокорейських гравців в настільний теніс. Про це інформує УНН з посиланням на The Insider.

Деталі

На питання про майстерність південнокорейських гравців в настільний теніс в цілому коментатор Дімостеніс Карміріс сказав: "У них вузькі очі, тому я не можу зрозуміти, як вони можуть бачити, як м'яч рухається вперед і назад".

Карміріс дав коментар у вівторок після того, як південнокорейський гравець Чжон Ен Сик переміг грецького гравця Панайотіса Гіоніса.

Чжон, який займає 5-е місце в світовому рейтингу, обійшов Гіоніса, що займає 17-е місце в міжнародному рейтингу, з рахунком 4:3.

Згодом телекомпанія ERT, де працював коментатор, виступила із заявою про те, що звільнила Карміріса.

"Расистські коментарів немають місця на громадському телебаченні, - йдеться в заяві ERT. - Співпраця між ERT і Дімостенісом Кармірісом було припинено сьогодні, відразу після ранкового шоу".

Доповнення

За останні три дні спливло кілька расистських інцидентів, пов'язаних з Олімпійськими іграми.

У вівторок Всесвітня федерація стрільби з лука написала твіт, щоб відсвяткувати перемогу олімпійську збірну Південної Кореї.

Однак в своєму пості федерація використовувала шрифт, відомий як "шрифт chop-suey". Шрифт, що імітує мазки, часто використовувані в каліграфії, пов'язані з расистськими стереотипами про азіатських людей.

Представник Всесвітньої федерації стрільби з лука заявив, що використання шрифту не є расистським, повідомляє Reuters.

Потім, в середу, телекамери зловили німецького спортивного директора Патріка Мостера, який використовував расистські вислови, щоб спонукати німецького велосипедиста Нікіаса Арндта наздогнати своїх суперників з Еритреї та Алжиру. Мостер викрикував Арднту "наздогнати погоничів верблюдів".

"Зопалу і з огляду на загальне навантаження, яке лежить на нас в даний момент, я помилився у виборі слів", - сказав Мостер.

Українські Національні Новини

Спорт