svobodu-ukrayini-putin-chort-u-dagestani-vipusknitsya-na-liniytsi-zrobila-antivoyennu-zayavu-zgodom-u-merezhi-zyavilos-video-z-vibachennyami

"Свободу Україні! Путін чорт!": у Дагестані випускниця на лінійці зробила антивоєнну заяву. Згодом у мережі з'явилось відео з вибаченнями

 • 243058 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. В одній із шкіл Дагестану під час лінійки, присвяченої останньому дзвінку, учениця 11-го класу виступила проти війни в Україні. У Telegram-каналах поширили відео, де дівчина каже: "Ні війні! Свободу Україні! Путін чорт!". Згодом у мережі з'явилось нове відео - з вибаченнями школярки та її матері, передає УНН.

Деталі

За даними ЗМІ та Telegram-каналів, відео знято у середній школі №11 міста Ізбербаш. 

Також стало відомо, що на матір школярки складено адміністративний протокол про невиконання батьками обов'язків з виховання неповнолітніх, а на дівчинку — про "дискредитацію" армії. Інші джерела цієї інформації поки що не підтверджують.

Згодом у Telegram поширили вже вже з'явилося відео з вибаченнями школярки та її матері.

Одинадцятикласниця зокрема сказала, що шкодує про свій вчинок і "просто хотіла привернути до себе увагу". Її матір також заявила, що шкодує про "емоційний необдуманий" вчинок доньки. Далі вона додала, що "повністю підтримує курс Путіна і є патріотом країни, а також виступає за спецоперацію, що проводиться на території України».

Джерело проекту "Кавказ.Реалії" в уряді регіону повідомило, що глава Дагестану Сергій Меліков особисто дзвонив меру Ізбербаша "з вимогою розібратися в тому, що трапилося". Перепрошувати школярку та її матір, за даними видання, змусили місцеві чиновники.

Українські Національні Новини

Новини Світу