suputnik-zafiksuvav-vzhe-chetverte-mistse-masovogo-pokhovannya-u-mariupoli

Супутник зафіксував вже четверте місце масового поховання у Маріуполі

 • 143142 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Супутник зафіксував вже четверте місце масового поховання біля Центрального кладовища у тимчасово окупованому Маріуполі, про яке повідомила місцева влада. Воно з’явилося ще на початку березня. Про це повідомляють журналісти проекту Радіо Свобода «Схеми» з посиланням на супутникові знімки компанії Maxar, пише УНН.

Деталі

Так, повідомляється що про місце масового поховання повідомили раніше у міській раді Маріуполя. Радник міського голови Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі розповів, що до міськради надійшла інформація про розконсервацію історичного кладовища «Некрополь», де може бути розташована так звана «братська могила».

За допомогою супутникових знімків Maxar, наданих компанією «ТВІС», журналісти «Схем» знайшли це місце масового поховання, що складається з двох траншей. Одна з них, за повідомленнями, сягає більше 30 метрів у довжину.

Журналісти зазначають, що масове поховання з’явилося на початку березня. На знімках за 9 березня вже видно, що дві траншеї, де масово хоронили людей, закопано.

10 березня журналістка азербайджанського видання APA TV Ілаге Велієва викладала на своїй сторінці Facebook відео з масовим похованням загиблих маріупольців, однак не вказала точне місце його поховання. Аналізуючи відео, «Схеми» змогли підтвердити, що мова йде саме про історичне кладовище «Некрополь» у центрі Маріуполя.

Як зазначається, це підтверджують самі кадри з відео. На них з одного боку видно купол собору святого Миколая, високу трубу, що належить до будівлі у переулку Левітана, а також дахи підсобних приміщень за парканом.

Контекст

Як писав УНН, у четвер радник мера Петро Андрющенко повідомив, що поблизу Маріуполя, шукаючи місця масового захоронення загиблих маріупольців, виявили вириті окупантами 30-метрові братські могили, куди тіла звозять вантажівками.

Пізніше цю інформацію підтвердив і міський голова Вадим Бойченко. Він повідомив, що запросив у компанії Maxar підтвердження цієї інформації знімками із супутників.Журналісти повідомили, що супутник зафіксував 300-метрову братську могилу у Мангуші.

Українські Національні Новини

Суспільство