suddi-ksu-vzyali-uchast-u-desyatiy-ukrayinsko-nimetskiy-fakhoviy-zustrichi-z-pitan-konstitutsiynogo-prava

Судді КСУ взяли участь у десятій українсько-німецькій фаховій зустрічі з питань конституційного права

 • 7693 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Конституційному Суді України триває десята українсько-німецька фахова зустріч з питань конституційного права, передає УНН із посиланням на пресслужбу суду.

Дводенна зустріч розпочалася вчора, 4 листопада. Участь у заході взяли судді Конституційного Суду України та фахівці Німецького фонду міжнародного співробітництва.

Упродовж дводенного заходу учасники проаналізують загальні питання конституційного провадження та питання конституційного провадження за конституційними скаргами.

Співробітництво між Конституційним Судом України та Німецьким фондом міжнародного співробітництва бере свій початок ще з листопада 1996 року.

"З того часу проведення подібних зустрічей стало доброю традицією, що дозволяє нам поглиблювати співпрацю, обмінюватися досвідом та шукати ефективні шляхи вирішення проблемних питань", - сказав голова КСУ Олександр Тупицький.

Актуальність заходу відзначив також керівник Консульсько-правового відділу Посольства ФРН в Україні Єнс Краус-Массе. За його словами, проведення фахових зустрічей з питань конституційного права є дуже важливим і сприяє обміну найкращими практиками.

"Обмін правовим досвідом між органами конституційної юрисдикції обох держав є надзвичайно важливим та сприяє тому, аби Україна рухалася у напрямі європейської інтеграції", – підкреслив він.

Програма українсько-німецької зустрічі передбачає фахове обговорення:

- можливості відкликання звернення до конституційного суду;
- можливості конституційного суду щодо прийняття ним актів із роз’ясненнями рішення конституційного суду;
- можливостей та практики відшкодування шкоди, завданої застосуванням актів або здійсненням дій, що були визнані конституційним судом неконституційними;
- можливостей для подання "колективної" конституційної скарги;
- способів забезпечення єдності судової практики в конституційному суді при розгляді та прийнятті рішень по конституційних скаргах, а також інші актуальні питання конституційно-правового характеру.

Нагадаємо, новопризначенні судді КСУ сьогодні складають присягу.

Українські Національні Новини

Політика