sud-vzyav-pid-vartu-pidozryuvanogo-u-vbivstvi-eksministra-mzs-kozharu

Суд взяв під варту ексміністра МЗС Кожару

 • 18665 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про взяття в залі суду під варту колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару з можливістю виходу під заставу у 14 млн гривень. Про це у коментарі кореспонденту УНН розповіла адвокат Ельвіра Лазаренко.

"Сьогодні було засідання у Київському апеляційному суді, на якому розглядалася апеляційна скарга прокурора на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва, яким було знижено розмір застави Леоніду Кожарі майже у 7 разів. Сьогоднішнє рішення суду - частково задовольнити скаргу прокурора і затвердити нове визначення - взяти негайно у залі суду під варту Леоніда Кожару і повернути суму застави в сумі 14 млн", - йдеться у повідомленні.

Також інформацію про затримання Кожари підтвердили у Київському апеляційному суді. 

"За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено частково. Застосовано до підозрюваного Кожари запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 14 083 400 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст.194 КПК України. Підозрюваного Кожару взято під варту у залі суду", - йдеться у повідомленні суду.

Відзначимо, в ніч на 22 лютого у будинку Леоніда Кожари виявили труп громадянина Сергія Старицького з вогнепальним пораненням, здійсненим із нагородної зброї власника будинку.

Пізніше колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару затримали за підозрою у вбивстві, а після цього - Шевченківський районний суд Києва взяв його під варту, з альтернативою внесення застави в розмірі понад 14 млн грн. 

Нагадаємо, 18 травня суд зменшив Кожарі розмір застави з 14 млн до 2,1 млн грн, яку було внесено.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП