sud-v-okupovanomu-krimu-zalishiv-u-sili-shtraf-materi-figuranta-spravi-khizb-ut-takhrir

Суд в окупованому Криму залишив у силі штраф матері фігуранта справи "Хізб-ут-Тахрір"

 • 16660 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Підконтрольний Росії Верховний суд Крим залишив в силі штраф в розмірі 10 тис. рублів, визнавши матір політв'язня Еміне Абдулганієву винною в проведенні неузгодженого пікету на підтримку синів, переслідуваних у справі Хізб ут-Тахрір. Про це повідомляє правозахисна організація "Кримська солідарність", передає УНН.

Цитата

"Суддя Верховного суду Республіки Крим Оксана Шідакова залишила нашу апеляційну скаргу без задоволення. Хоча аргументи, які підготувала сторона захисту, доводили невинність нашої довірительки", - прокоментував адвокат Айдер Сулейманов.

Повідомляється, що Еміне Абдулганієва з такою оцінкою своїх дій не згодна і планує оскаржити судові рішення в Європейському суді з прав людини.

Доповнення

31 жовтня 2020 року в Червоногвардійському районі Криму в селищах Жовтневе та Амурське пройшли жіночі поодинокі пікети. Зеліха Абхаірова, Зуре Емірусеінова і Еміне Абдулганієва вийшли з протестом проти кримінального переслідування їхніх дітей.

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів справи "Червоногвардійської групи" Рустема Емірусеінова до 17-ти років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12-ти років і Арсена Абхаірова - до 13-ти. Рішення було винесено судовою колегією в складі: Плиско Руслан, Костін Ігор, Звягін Євген.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ прокоментувало оголошення судом Російської Федерації вироку трьом громадянам України, в черговій так званій справі "Хізб ут-Тахрір" і висловило рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням.

Українські Національні Новини

Суспільство