sud-u-ssha-zasudiv-soratnika-manaforta-za-spivpratsyu-z-uryadom-yanukovicha

Суд у США засудив соратника Манафорта за співпрацю з урядом Януковича

 • 10753 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Федеральний суд США виніс вирок колишньому соратнику Пола Манафорта, Сему Паттену, у зв’язку із відсутністю реєстрації його як лобіста й нелегітимну роботу на користь українського уряду часів президентства Віктора Януковича. Про це повідомило американське видання The Hill, передає УНН.

За даними видання, консультант Сем Паттен був засуджений до трьох років умовно за те, що він не зареєструвався як лобіст української політичної партії. Відповідно до рішення суду, йому також належить виплатити штраф у розмірі 5000 доларів і виконати 500 годин громадської роботи.

Паттен визнав себе винним у серпні минулого року, співпрацював у розслідуванні спеціального адвоката Роберта Мюллера, а також в інших кримінальних розслідуваннях. Суддя Емі Берман Джексон, яка винесла вирок Паттену, вважає його злочин серйозним, але за умови, що той прийняв на себе відповідальність і співпрацював з державними прокурорами, суттєво пом’якшила покарання.

Справа Паттена привернула увагу громадськості через зв'язок з розслідуванням спец прокурора Мюллера у справі втручання Росії у президентські вибори в США.

Нагадаємо, екс-раднику колишнього американського лідера Барака Обами Грегу Крейгу в найближчі дні будуть пред’явлені звинувачення у зв’язку зі співробітництвом з Полом Манафортом з лобіювання інтересів України.

Українські Національні Новини

Новини Світу