sud-ssha-skhvaliv-konfiskatsiyu-dvokh-naydorozhchikh-u-sviti-privatnikh-litakiv-romana-abramovicha

Суд США схвалив конфіскацію двох найдорожчих у світі приватних літаків Романа Абрамовича

 • 170235 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Суд США схвалив конфіскацію двох приватних літаків російського олігарха Романа Абрамовича на суму понад 400 мільйонів доларів за порушення законів США щодо експорту та санкцій. Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Літаки, Gulfstream і Boeing 787-8 Dreamliner, який вважається одним з найдорожчих приватних літаків у світі, зараз перебувають у росії та Дубаї, згідно з письмовими свідченнями агента ФБР, що підкріплює ордер на конфіскацію.

ФБР виявило документи, використані для створення компаній в офшорних зонах, в юрисдикціях, які не підконтрольні США і не підпадають під їх повноваження.

У цих документах зазначалося, що Абрамович був власником компаній, які купили літаки.

Влада каже, що в середині березня літак Gulfstream двічі літав до росії, де і залишається. На початку березня літак Boeing вилетів з Дубая до росії та назад у Дубай, де і залишається. Згідно з письмовими свідченнями ФБР, Boeing, який спочатку купили за 93,6 мільйона доларів, був модифікований і тепер оцінюється приблизно в 350 мільйонів доларів.

Міністерство торгівлі США також оголосило про адміністративні звинувачення проти Абрамовича. За словами представника адміністрації, у разі визнання його винним максимальне покарання може дорівнювати вартості літаків.

Влада заявляє, що літаки американського виробництва літали в росію і вилітали з неї без отримання ліцензії Міністерства торгівлі США. На літаки та деталі літаків поширюються правила експорту через їхнє потенційне використання у військових цілях та наслідки для національної безпеки.

Додамо

Дії США, є частиною зусиль щодо покарання росіян, відомих своєю близькістю до кремля, і тиску на економіку Москви, щоб спробувати покласти край вторгненню в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу