strilyanina-u-brovarakh-zapobizhni-zakhodi-obrano-dlya-39-pidozryuvanikh

Стрілянина у Броварах: запобіжні заходи обрано для 39 підозрюваних

 • 11839 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Станом на ранок 5 червня встановлено 67 осіб, які мали причетність до стрілянини у Броварах, що під Києвом, для 44-х повідомлено про підозру, у тому числі для 5 - заочно та 39 особам обрані запобіжні заходи. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час години запитань до уряду у ВР, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

"Станом на ранок п’ятниці:

▪️ 67 осіб, причетних до стрілянини, встановлено;
▪️ 44-м повідомлено про підозру (у тому числі 5 - заочно);
▪️ 39 особам обрані запобіжні заходи;
▪️ 29 – тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави;
▪️ 2 – тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави;
▪️ 5 – цілодобовий домашній арешт на 60 діб;
▪️ 3 – домашній арешт у нічний час", - повідомив Аваков.

Аваков зазначає, що важливо зрозуміти та говорити відверто, що перестрілка стала наслідком непрозорості й корупції у сфері державного контролю щодо видачі дозволів на транспортні перевезення у Київській області. Він також зазначив, що це "штучно створений конфлікт між перевізниками з Броварів і перевізниками з Вінниці та Києва на ґрунті тіньових розрахунків, який 29 травня переріс у стрілянину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розповів про хронологію подій інциденту в Кагарлику.

"Мені дещо шкода цих молодих людей, які за житло, їжу та 800 гривень у день потрапили під арешт і, ймовірно, отримають реальний термін ув'язнення за участь в організованому злочинному угрупуванні", - зазначив Аваков.

Проте він наголосив, що іншої реакції у МВС не буде.

"Якщо комусь здається, що він знову готовий повернути у наше життя традиції "бандитських договорняков", кримінальних розбірок й атмосферу страху, ми будемо відповідати дуже жорстко, з усією силою Закону. Нехай потім не дивуються!", - наголосив Аваков.

На його думку, поліцейські адекватно і грамотно відреагували на ситуацію 29 травня у Броварах.

"Однак, є певні претензії до деяких працівників і керівників підрозділів щодо можливої превенції цієї ситуації та оперативних служб. Тому відносно деяких з них головою Нацполіції вжито дисциплінарних заходів, аж до відсторонення від займаних посад. І це - нормальна робоча ситуація, професійні дії і компетенція голови Національної поліції", - сказав Аваков.

Також він додав, МВС з членами Кабінету Міністрів, прем'єр-міністром ініціювали питання посилення контролю за дотриманням правил пасажирських перевезень та правил ліцензування.

"Необхідно зробити їх прозорими, а контроль - жорстким, принциповим, щоб не було "чорних" грошей, якими буде фінансуватися кримінал", - додав Аваков.

Нагадаємо, в учасників перестрілки у Броварах поліція провела обшуки.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Броварах сталася стрілянина через перерозподіл маршрутів перевезення пасажирів. У результаті тілесні ушкодження отримали троє осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП