strayki-v-aeroportakh-nimechchini-skasovano-ponad-400-reysiv

Страйки в аеропортах Німеччини: скасовано понад 400 рейсів

 • 9115 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У восьми німецьких містах заплановані страйки служб безпеки аеропортів, які вимагають підвищення оплати праці. Вже скасовано 470 рейсів, повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

На 15 січня заплановано попереджувальні страйки в аеропортах міст Франкфурт-на-Майні, Бремен, Дрезден, Ерфурт, Гамбург, Ганновер, Лейпциг та Мюнхен.

Наразі відомо про скасування 470 авіарейсів з 1200 запланованих.

"Роботодавці повинні мати можливість реагувати на цей попереджувальний сигнал. Але оскільки вони з незрозумілих причин не виявляють жодної готовності до переговорів або надання кращої угоди, необхідне розширення страйку", - заявила представниця профспілки Verdi Уте Кіттель.

Повідомляється, що дані страйки є попереджувальними перед новими переговорам щодо підвищення зарплат робітників служб безпеки, які заплановані на 23 січня.

Профспілка вимагає підвищити оплату праці близько 23 тис. співробітників служб безпеки аеропортів до 20 євро на годину.

Роботодавці запропонували менше збільшення зарплат, при цьому ставки працівників у східній Німеччині зростатимуть повільніше, ніж у їхніх колег на заході.

"Безпека на сході не коштує менше, а працівники не варті меншого", - заявила Кіттель. Вона також зазначила, що працівники не мають отримувати на шість євро менше тільки через місце, де вони народились.

Раніше УНН повідомляв, що у служба аеропорту Франкфурта закликала пасажирів перебронювати квитки на інші дату у зв'язку із страйками в аеропортах Німеччини. 

Cпівробітники служб безпеки трьох аеропортів - Дюссельдорфа, Кельна/Бонна і Штутгарта - почали в четвер попереджувальний страйк, яка порушить плани десятків тисяч людей. 

Українські Національні Новини

Новини Світу