strategichniy-proekt-scho-chinit-tisk-na-ukrayinu-spivgolova-zelenikh-frn-rozkritikuvav-pivnichniy-potik-2

"Стратегічний проект, що чинить тиск на Україну": співголова "зелених" ФРН розкритикував "Північний потік-2"

 • 22626 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Співголова німецької партії "Союз-90"/"Зелені", кандидат в міністри економіки ФРН Роберт Габек розкритикував проект газопроводу "Північний потік-2", заявивши, що він ніколи не був проектом виключно приватного сектора. Про це пише УНН з посиланням Süddeutsche Zeitung.

Цитата:

“Північний потік-2" ніколи не був проектом виключно приватного сектора. Це стратегічний проект, який чинить тиск на Україну та посилює залежність німецької політики", — заявив політик.

Також він зазначив, що ніколи не приховував свого ставлення до "Північного потоку-2" і нічого змінюватися не буде при його вступі на посаду в уряді.

Доповнення

Європа зіткнулася з енергетичною кризою через зростання споживання і подорожчання газу. Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками викликали обвинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу. Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу, сказавши, що "Північний потік-2" може бути запущений "на наступний день після" такого схвалення.

Будівництво магістрального газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною 1234 км (2468 км по двох нитках) завершено, і він технічно готовий до перекачування російського природного газу в Європу, проте газ ним поки не йде. Минулого тижня Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило необхідну процедуру сертифікації газопроводу до завершення створення дочірньої компанії швейцарської Nord Stream 2 AG для експлуатації національної ділянки магістралі і передачі їй основних активів і кадрових ресурсів.

Додамо

Раніше США заявили, що збираються ввести додаткові санкції через магістральний газопровід "Північний потік-2", який проходить з Росії до Німеччини.

У понеділок, 22 листопада, Держдепартамент оголосив у Вашингтоні, що санкції будуть введені щодо структури Transadria LtD, яка брала участь у будівництві трубопроводу і пов'язана з Росією, а її судно Merlin буде визнано конфіскованою власністю.

Українські Національні Новини

Економіка