stolychnyi-bloher-namahavsia-dyskredytuvaty-syly-oborony-yomu-povidomleno-pro-pidozru

Столичний блогер намагався дискредитувати Сили оборони: йому повідомлено про підозру

 • 24779 переглядiв

СБУ звинуватила київського блогера у підриві сил оборони України шляхом трансляції провокацій та розкриття місць дислокації військ в Інтернеті. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі за його дії, які можуть сприяти російським військам.

СБУ повідомила про підозру блогеру-провокатору з Києва, який намагався дискредитувати Сили оборони. Все це знімав і опубліковував у соцмережі. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ.

Деталі

Зазначається, що підозрюваний у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями ЗСУ та правоохоронцями. Фігурант робив відеостріми на власній сторінці у Facebook, в яких ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території столиці.

Як вказали в СБУ, контент блогера "підігравав" російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування.

При обшуках за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення контенту на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період). Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Вирішується питання щодо можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Оскільки фігурант не з'явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово, вказали в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розконсервованого" агента фсб затримали за шпигування за ЗСУ на півночі України

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП