stolitsya-y-dosi-potopaye-u-mafakh-vid-klichka-vchergove-vimagayut-vikonati-yogo-davnyu-obitsyanku

Столиця й досі "потопає" у МАФах: від Кличка вчергове вимагають виконати його давню обіцянку

 • 12959 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Кияни обурені МАФами, які попри обіцянки мера міста Віталія Кличка, продовжують діяти у столиці. Жителі Києва вимагають від мера врешті-решт очистити столицю від незаконно встановлених тимчасових споруд. Відповідна петиція розміщена на сайті КМДА, передає УНН.

Автором петиції є депутат Київської міської ради Олександр Пабат. Він нагадав, що протягом минулого року у Києві демонтували 1 тис. 424 незаконно розміщені малі архітектурні форми, на що було витрачено 50 млн 799 тис. грн бюджетних коштів.

"Не складно порахувати, що у середньому вартість демонтажу однієї незаконної споруди складає близько 35 тис грн", - пише депутат.

Витрати на контроль законності, демонтаж та зберігання МАФів зазвичай перевищують надходження, які столиця отримує від їх діяльності.

Кияни обурені тим, що на місці демонтованих тимчасових споруд з’являються нові, і так по колу.

"Мешканцями столиці та у засобах масової інформації активно обговорюється питання, що деякими посадовими особами київської влади активно вживаються заходи щодо швидкого проведення нових аукціонів на розміщення МАФів, з метою демонтажу старих тимчасових споруд та встановлення на їх місце кіосків великих торгівельних мереж, підконтрольних цим чиновникам або пов’язаним з ними особам", - йдеться у документі.

Автор петиції переконаний, що комплексне розв'язання питання стихійного розміщення та функціонування тимчасових споруд у столиці можливе лише шляхом повного очищення міста від МАФів.

"І єдиним шляхом такого очищення є унеможливлення видачі нових дозвільних документів на розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у місті Києві за допомогою скасування нормативно-правових документів, які регулюють відносини у сфері розміщення тимчасових споруд у місті Києві", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко став єдиним мером Києва за всю історію, який не відкрив жодної станції метро.

Петиція була зареєстрована 14 липня. Вона набрала 3,6 тис. із 10 тис. необхідних голосів для її подальшого розгляду по суті. До кінця збору підписів лишилося 35 днів.

Як писав УНН, ще у квітні Кличко обіцяв ухвалення нових правил розміщення МАФів у Києві.

Нагадаємо, що за "боротьбу" із МАФами у столиці тривалий час відповідав ексдиректор департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець. Сьогодні ж, скандальний колишній чиновник підозрюється у незаконному збагаченні та присвоєнню бюджетних коштів.

Так за даними порталу "Судова влада", 10 вересня 2020 року має відбутися засідання Вищого антикорупційного суду по звинуваченню Білоцерковця.

29 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави (31,5 тис. грн), а сам Кличко тоді заявляв про готовність взяти свого соратника на поруки.

Зауважимо, згідно із даними KV, саме Білоцерковець є нині одним із фактичних керівників передвиборчого штабу Кличка.

Українські Національні Новини

Політика