stepanov-dopustiv-mozhlivist-pereglyadu-obmezhen-dlya-chervonogo-rivnya-nebezpeki

Степанов допустив можливість перегляду обмежень для “червоного рівня” небезпеки

 • 12632 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не виключає можливості перегляду обмежень для “червоного рівня” небезпеки. Про це він сказав в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

“Тільки місто або район виходить з червоної зони - відразу відкриваються школи. Згідно сьогоднішніх умов постанови. Те, що стосується перегляду самих обмежень на “червоному рівні” небезпеки - я не виключаю такої можливості. Тим паче, що, умовно кажучи, місто Чернівці, або решта, вже достатньо тривалий термін перебувають на “червоному рівні”. Ми подивимось, в який спосіб це ми можемо зробити і як. І головне - головне, чому саме я в тому числі прошу, в понеділок буду розмовляти з мерами міст - якщо ми говоримо, що ми якісь зміни вносимо в обмеження, саме в обмеження, які діють в “червоній зоні”, або в “помаранчевій зоні” - дуже важливо, щоб всі обмеження виконувались. Щоб виконувались всі протиепідеміологічні заходи”, - сказав Максим Степанов.

Як повідомляв УНН, завантаженість ліжок в Україні становить 45%.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 148 756 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 3 076 — летальні.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 185 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Суспільство