stalo-vidomo-koli-u-kiyevi-planuyut-pochati-plyazhnii-sezon

Стало відомо, коли у Києві планують почати пляжний сезон

 • 26212 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Початок пляжного сезону у Києві запланований на 1 червня, якщо відбудеться послаблення карантинних заходів і відповідне рішення ухвалить уряд та КМДА. Про це в коментарі УНН сказав директор з утримання прибережної інфраструктури КП “Плесо” Костянтин Пігуля.

“Офіційно ще не визначено, але, за попередніми домовленостями, початок купального сезону в Києві плануємо десь на 1 червня. Пляжі вже всі в нас майже готові, ми очікуємо перевірки Держпродспоживслужби та ДСНС в місті Києві. І після їхнього обстеження планового, вони ухвалюють рішення щодо пляжів. І орієнтовна дата - 1 червня. Тобто, ми готуємося на 1 червня, але як вирішить уряд та КМДА. Якщо карантин знімається або послаблюється, то це буде ця дата, а якщо ні, і подовжується, то ми однозначно будемо проводити робочі наради і переносити відкриття пляжного сезону”, - сказав Пігуля.

Він зазначив, що є розпорядження міського голови, яке днями буде опубліковане на сайті КМДА та КП “Плесо”, в якому визначено 14 пляжів, на яких дозволений відпочинок з купанням та 18 зон відпочинку.

“Але наголошую, що 14 пляжів, це якщо з Держпродспоживслужбою та ДСНС наші вимоги співпадуть, і вони ухвалять рішення щодо відкриття. Я думаю, на 1 червня ми плануємо 5-7 пляжів відкрити, потім інші. Щоб ви розуміли, обстежити всі пляжі одночасно неможливо. Тобто, ми обстежимо пляжі з блакитними прапорами, яких у нас 8 планується в цьому році, спершу їх відкриємо, а потім інші пляжі на наступний тиждень”, - додав Пігуля.

За його словами, вони були готові відкривати пляжний сезон ще 15 травня, якби не карантин. Зазвичай пляжі відкривають в травні та червні, в залежності від погодних умов. Якщо вода прогрівається до 18 градусів - береться трикратний аналіз на бактерії, кишкові палички і якщо він в нормі - то Держпродспоживслужба дозволяє відкриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеорологи дали прогноз погоди на початок літа

“Зазвичай на день міста, вже 25 травня, в нас були відкриті всі пляжі за аналогією минулих років. Минулого року 24 травня вже було 7 пляжів відкрито… Ми міряли - вчора вода була 12 градусів. Ще шість градусів не вистачає прогрівання води”, - зазначив Пігуля.

Він додав, що аналіз поверхневих вод ще не робили, оскільки під час карантину перевірки заборонені. Для цього потрібна комісія з десяти осіб, які проводять дослідження, а оскільки заборонено збиратись у великі групи - то фізично провести аналіз неможливо.

“Але пляжі в нас готові. Туалети, громадські вбиральні вже підключені, душові встановлені, пісок просіяний. Зараз дощ пішов, ми призупинили ці роботи”, - сказав Пігуля.

За його словами, на пляжах вже провели обробку проти кліщів і дезінфекцію лавочок і кабін для переодягання через коронавірус.

Нагадаємо, в Україні запроваджують адаптивний карантин до 22 червня.

Карантинні обмеження будуть переглядати кожні 10 днів, в залежності від поширення захворювання в конкретних регіонах.

Українські Національні Новини

Суспільство