ssha-vimagayut-vid-gretsiyi-nadati-ukrayini-ozbroyennya-zmi

США вимагають від Греції надати Україні озброєння – ЗМІ

 • 150142 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. США вимагають від Греції надати Україні озброєння, зокрема: радянські ЗРК С-300, деякі системи ППО та бронемашини. У відповідь Афіни хочуть компенсувати системи на островах Лесбос, Хіос і Родос, щоб протистояти загрозі з боку Туреччини. Про це інформує УНН з посиланням на турецьке видання Rudaw.

Деталі

За інформацією грецьких ЗМІ, Сполучені Штати попросили Грецію надіслати Україні С-300, системи ППО OSA-AK і TOR M-1, а також бронетехніку типу БМП-1.

Раніше у березні президент України Володимир Зеленський під час промови у Конгресі США попросив надати Україні С-300. Греція не прихильно поставилася до цього питання, зазначає видання. Під час візиту заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд до Афін на початку квітня міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що Греція “не може робити внесок у зниження своєї обороноздатності”.

Посилаючись на анонімні джерела у міністерстві оборони Греції, журналісти зазначають, що Афіни вказували на “загрози з боку Туреччини та постійні польоти турецьких військових літаків над грецькими островами” під час розмови зі Сполученими Штатами.

Як інформують місцеві ЗМІ, Греція відповіла, що може здійснювати поставки в Україну, “лише якщо США або інші країни НАТО терміново компенсують системи, розташовані на таких островах, як Лесбос, Хіос і Родос". Це питання знову піднялося напередодні візиту прем'єр-міністра Греції Кірьякоса Міцотакіса до США.

Нагадаємо

У квітні Греція заявила, що більше не постачатиме зброю в Україну через те, що це може зменшити її власну обороноздатність.

Українські Національні Новини

Новини Світу