ssha-vidkriti-dlya-dodatkovikh-sanktsiy-proti-rf-pislya-togo-yak-yes-ogolosit-pro-noviy-raund-sanktsiy-bayden

США "відкриті для додаткових санкцій" проти рф після того, як ЄС оголосить про новий раунд санкцій - Байден

 • 102750 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Після того, як Європейський Союз та Велика Британія оголосили про додаткові санкції щодо росії, президент США Джо Байден заявив, що "ми завжди відкриті для додаткових санкцій". Про це з посиланням на CNN, пише УНН.

Цитата

"Цього тижня я поговорю з членами G7 про те, що ми збираємося робити чи не робити", - сказав Байден журналістам у Білому домі, обговорюючи економіку США.

Контекст

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у середу запропонувала низку заходів, включаючи заборону на російську нафту. Інші пропозиції включають внесення до списку осіб, які вчинили військові злочини в Бучі; відключення найбільшого російського банку Ощадбанк та двох інших компаній від системи SWIFT, служби обміну повідомленнями, що пов'язує фінансові установи по всьому світу; заборона трьом російським державним мовникам мовити у європейському ефірі.

Додамо

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс в середу оголосила про подальші санкції щодо 63 російських громадян і організацій, у тому числі проти російських медіакомпаній, які "стоять за злобною кампанією дезінформації путіна", та їхніх співробітників.

Українські Національні Новини

Новини Світу