ssha-peredali-rosiyi-pismovu-vidpovid-na-propozitsiyi-schodo-garantiy-bezpeki

США передали Росії письмову відповідь на пропозиції щодо "гарантій безпеки"

 • 35768 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. США передали Росії письмову відповідь на "гарантії безпеки". Про це УНН повідомляє з посиланням на Twitter кореспондента Bloomberg Дженніфер Джейкобс.

Цитата

"Письмову відповідь США Росії вже отримано", - написала Джейкобс.

Деталі

Російські ЗМІ повідомляють, що посол США в Росії Джон Салліван в середу ввечері привіз в МЗС письмову відповідь Вашингтона на вимоги Москви про "гарантії безпеки".

Речник МЗС РФ Марія Захарова повідомила в Telegram, що заступник Міністра закордонних справ Росії А.В. Грушко прийняв посла США в Москві Дж. Саллівана на його прохання.

"У ході зустрічі глава американської дипмісії передав письмову відповідь Адміністрації США на раніше поданий російською стороною проект двостороннього договору про гарантії безпеки", - йдеться в повідомленні Захарової.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір направити Росії письмову відповідь на вимоги РФ щодо "гарантій безпеки" вже сьогодні.

Українська влада і західні партнери останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Переговори з РФ відбулися з США, НАТО і ОБСЄ - в рамках російсько-американського діалогу на високому рівні в Женеві 10 січня, потім на засіданні Ради Росія-НАТО 12 січня, а 13 січня у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Росія чекає відповіді на свої "пропозиції" від США і НАТО найближчим часом.

Українські Національні Новини

Новини Світу