sprobi-nazvati-tsi-diyi-referendumom-ye-nikchemnimi-golova-zaporizkoyi-ova

"Людей там фізично немає": голова ОВА вказав на нікчемність псевдореферендуму на Запоріжжі

 • 180878 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їх дії на тимчасово окупованих територіях України "референдумом" є нікчемними. Він закликав громадян змінити місце перебування на ці дні або виїхати на вільні українські землі, передає УНН.

Деталі

За словами голови Запорізької ОВА, на сьогодні три чверті населення тимчасово окупованих територій виїхало або на вільні українські землі, або за кордон.

"Тобто навіть математично неможливо буде довести, що проголосувала більшість населення. Людей там фізично немає", - сказав він.

Старух наголошує, що ні в українському, ні в російському законодавстві немає законів про місцеві референдуми. Крім цього, додає він, через низьку явку на псевдореферендуми, колаборанти ходять по помешканнях у супроводі озброєних військових і змушують людей ставити позначку "під дулами автоматів".

Цитата

"Тому результат псевдореферендуму цілком зрозумілий – російська пропаганда оголосить фейкові цифри, які кремль буде використовувати для подальших маніпуляцій. Стосовно таких дій окупантів у нас є дуже чітка позиція: це ні що інше, як спеціальна інформаційна операція, яка має легалізувати захоплення російськими військами українських територій, а також надати окупантам формальне право мобілізовувати в російську армію чоловіків з окупованих українських земель. Тут нічого нового: все це ми уже бачили у 2014 році в Криму та на Донбасі", - констатував Старух.

Голова Запорізької ОВА звернувся до жителів, які перебувають у тимчасовій окупації, із закликом уникати участі у псевдореферендумах і змінити на ці дні місце перебування або виїхати на підконтрольні території.

Нагадаємо

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України загарбники оголосили про проведення фейкових "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня. Вже в перший день було зафіксовано провальну явку.

Щоб отримати більше голосів, окупанти на Херсонщині змушують людей "голосувати" по другому колу, або ж взяти кілька бюлетенів та "проголосувати" за всіх у сім'ї.

На Луганщині загарбники змушують "голосувати" під дулами автоматів, а незгодних вносять в окремий список.

Українські Національні Новини

Суспільство