spravi-maydanu-dvokh-eksslidchikh-stolichnoyi-militsiyi-suditimut-za-peresliduvannya-protestuvalnikiv

Справи Майдану: двох ексслідчих столичної міліції судитимуть за переслідування протестувальників

 • 13182 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України у Києві, якого обвинувачують у переслідуванні протестувальників. Також завершено розслідування стосовно ще одного ексслідчого райуправління ГУ МВС України у Києві. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОГПУ.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України у місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що слідством встановлено, що 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту, незаконно затримав їх учасника за нібито масові заворушення, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення. Слідчий склав і підписав затриманому активісту повідомлення про підозру, а згодом подав до районного суду міста Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено", - зазначається у повідомленні.

Також стосовно ще щодо одного ексслідчого райуправління ГУ МВС України у Києві досудове розслідування завершено.

Так, за даними слідства, 18 лютого 2014 року слідчий, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, також безпідставно і незаконно затримав учасника акції протесту. У подальшому затриманому було повідомлено про підозру у масових заворушеннях та незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Повідомляється, що експравоохоронці обвинувачуються:

▪️ у незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів;
▪️ зловживанні службовим становищем;
▪️ службовому підробленні;
▪️ завідомо незаконному затриманні, а також притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках ("справи Майдану"), від початку поточного року було повідомлено про підозру 34 особам та скеровано до суду 13 обвинувальних актів стосовно 17 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП