sprava-rozstriliv-na-maydani-advokati-yanukovicha-pokinuli-zasidannya-ne-dochekavshis-suddi

Справа розстрілів на Майдані: адвокати Януковича покинули засідання, не дочекавшись судді

 • 24375 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Адвокати експрезидента України Віктора Януковича покинули судове засідання з розгляду клопотання слідчого Управління Майдану ДБР про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою експрезидента в організації насильницьких злочинів відносно учасників мирної акції протесту на Майдані у 2013-2014 роках, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, під час засідання в Печерському районному суді Києва адвокати Януковича – Віталій Сердюк, Олександр Горошинський та Ігор Федоренко заявили відвід прокурорам.

Проте суддя відмовила їм у відводі та повідомила, що під час перебування у нарадчій кімнаті від адвокатів Януковича, які вже покинули засідання не дочекавшись судді, надійшла заява про відкладення судового розгляду через участь в іншому засіданні в справі Януковича про узурпацію влади.

"В засіданні оголошується перерва до 18 лютого…", - сказала суддя, визнавши таку поведінку адвокатів, як неповагу до суду.

Доповнення

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва виніс експрезиденту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України.

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції у справі про держану зраду експрезидента України Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП