sprava-manaforta-geyts-dav-svidchennya-pro-spivpratsyu-z-pr-ta-ukrayinskimi-oligarkhami

Справа Манафорта: Гейтс дав свідчення про співпрацю з ПР та українськими олігархами

 • 10392 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Сьогодні під час судового засідання у справі колишнього помічника президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, його партнер по бізнесу Рік Гейтс знову дає свідчення проти свого екс-колеги, передає УНН з посиланням на CNN.

Юрист відділу юстиції Грег Андрес, який допитував Гейтса минулої доби, почав допит із запитань про банківські рахунки на Кіпрі, які українські бізнесмени просили Гейтса та Манафорта створити з метою здійснення грошових операцій.

Гейтс детально розповів, за яку суму грошей кожен український мільярдер працював з Манафортом, вказуючи на те, скільки грошей було вкладено в приховані рахунки на Кіпрі в 2011 та 2012 роках. Це становило щонайменше 5 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор США заявив, що Манафорт приховував отримані в Януковича гроші

Прокурори та Гейтс показали чотири різні контракти, в яких українська підставна компанія погодилася заплатити компанії Манафорта за політичну консультацію за кордоном. В одному з цих випадків оплата підтримувала лобіювання в США, сказав Гейтс.

За словами Гейтса, лідери Партії регіонів України повинні були зустрітись з Манафортом, щоб розробити бюджет для своїх кампаній, а потім узгодити суми та структури платежів.

Після цього вони мали використовувати юридичну фірму на Кіпрі, щоб укладати договори та розміщувати в них деталі суми контрактів. Деякі з них були підписані директорами кіпрських компаній, які з обох сторін контролювали рахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді в справі Манафорта розповіли про його розорення

Росіянин Костянтин Кілімнік, що працював на Манафорта, мав збирати угоди і виконувати їх, сказав Гейтс.

Консалтингові контракти показали, що компанії Манафорта, такі як Black Sea View Limited, Peranova Holdings та Leviathan Advisors Limited, заробили більше 5 мільйонів євро від українських мільярдерів Сергія Льовочкіна та Сергія Тігіка.

Гейтс зазначив, що українці використовували підставні компанії Telmar Investments і Dressler Holdings для укладення угод та здійснення виплат Манафорту.

Манафорт керував обігом коштів через кіпрські рахунки по електронній пошті, засвідчив Рік Гейтс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мюллер хоче допитати Трампа про перешкоди розслідуванню втручання у вибори

Прокурори почали показувати листи між Манафортом та Гейтсом у вівторок, що підтверджують історію Гейтса, що Манафорт керував переміщенням грошей своєї консалтингової компанії, зароблені в Україні.

Як повідомляв УНН, минулої доби діловий партнер екс-керівника передвиборчої кампанії американського президента Рік Гейтс розповів, як він допоміг Полу Манафорту приховати мільйони доларів, зароблені в українських клієнтів.

Українські Національні Новини

Новини Світу