spiker-vr-pro-mozhlivu-vidstavku-groysmana-ne-na-dobro-ukrayini

Спікер ВР про можливу відставку Гройсмана: не на добро Україні

 • 10425 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про те, що наразі є політики, які піднімають питання про можливу відставку Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, однак особисто він вважає такий сценарій "не на добро Україні", а нинішнього очільника уряду - ефективним менеджером. Про це спікер парламенту заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає УНН.

"Не буду приховувати, є певні сили, які після того, як можливий сценарій дочасних виборів виявився для них нереальним, так, піднімають питання сьогодні про можливу відставку прем'єр-міністра. Є такі люди, я не буду цього приховувати", - сказав спікер.

З його слів, це є питанням, яке "на сьогодні для країни є небезпечним".

"Я скажу свою позицію, я вважаю Володимира Гройсмана ефективним менеджером, який, здобувши досвід у Вінниці у місцевому самоврядуванні, сьогодні оптимально виконує свої обов'язки Прем'єр-міністра України. Я як голова Верховної Ради України вважаю його ефективним прем'єр-міністром", - додав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман піде на вибори в Раду

"Я вважаю, що якщо сьогодні у ВР розпочати такі процеси, які колись були розпочаті проти Яценюка, коли два місяці парламент просто перевертало, для того, щоб зняти прем'єр-міністра, якщо сьогодні цей процес розпочати, це буде не на добро Україні, не на добро українським громадянам, не на добро стабільності в країні, і тому я думаю, що цей сценарій теж не буде мати будь-якої перспективи", - зазначив голова ВР.

Парубій також запевнив, що Гройсман у відставку не збирається.

"Можу сказати відповідально: Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не збирається у відставку. Він планує працювати, працювати важко, системно той період, який нам відведений до кінця каденції", - додав спікер.

Нагадаємо, Парубій заявив, що зміни до Конституції є найбільш оптимальним варіантом для України задля збалансування взаємовідносин між гілками влади.

Українські Національні Новини

Політика