solskiy-zaproponuvav-radi-poryadok-rozglyadu-zakonu-pro-rinok-zemli

Нардепи планують обговорити всі 4 тисячі правок до закону про землю

 • 20802 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Голова профільного комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський запропонував парламенту схвалені комітетом дев'ять з 4 тисяч поправок до законопроекту про відкриття ринку землі  розглянути наприкінці розгляду документа. Про це він сказав під час засідання у парламенті, передає кореспондент УНН.

"До другого читання надійшло 4018 пропозицій та поправок. Комітет рекомендує учесть 9 поправок, які охоплюють весь текст законопроекту, а решту відхилити", - сказав Сольський.

Також він зазначив, що комітет рекомендує ВР ухвалити проект закону 2178-10 у другому читанні та в цілому.

Окрім того, Сольський подякував народним депутатам за поправки, які врегульовують найбільш дискусійні питання. Так, відповідно до поправок, що надійшли до другого читання, допуск іноземців до ринку землі в Україні дозволяється лише за умови підтримки громадян після проведення "всеукраїнського референдуму".

Також передбачається концентрація земель в одні руки до 10 тисяч гектар.

Окрім того, за словами Сольського, пропонується створення Фонду розвитку сільських територій та направлення туди коштів від продажу державної землі, які будуть використовуватися виключно на розбудову доріг, шкіл лікарень та інших об’єктів інфраструктури в селі, а також державного кредитування фермерів по с/г землі, повної заборони набуття власності на с/г землю громадянами та юридичними особами держави-агресора.

Також комітет запропонував спершу обговорити всі відхилені поправки, а правки, які комітет врахував, ставити на голосування наприкінці розгляду законопроекту.

"Зважаючи на те, що поправки комітету охоплюють весь текст законопроекту і логічно та структурно взаємопов’язані між собою, просимо розглядати їх останніми", - зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада України при заблокованій президії почала розгляд у другому читанні проекту закону №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні.

Українські Національні Новини

Політика