sogodni-v-oon-ukhvalyat-rezolyutsiyu-schodo-tragichnoyi-richnitsi-vtorgnennya-rosiyi-v-ukrayinu-kuleba

Сьогодні в ООН ухвалять резолюцію щодо трагічної річниці вторгнення росії в Україну - Кулеба

 • 728640 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що сьогодні ООН ухвалять резолюцію, яка стосується трагічної річниці вторгнення росії в Україну, передає УНН з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Цитата

“Нас повністю задовольняє текст проєкту резолюції з нагоди трагічної річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яку Росія намагається зірвати всіма силами”, - зазначив Дмитро Кулеба.

Деталі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання журналістів в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку заявив, що 23 лютого ООН ухвалять резолюцію, яка стосується трагічної річниці вторгнення росії в Україну.

Також він зазначив, що Генеральна Асамблея ООН готується до голосування 23 лютого щодо українського проєкту резолюції стосовно повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За словами міністра документ вимагатиме від рф повного виведення її збройних сил з України.

"Документ головним чином вимагатиме від Російської Федерації повного виведення її збройних сил з території України, припинення бойових дій, а також закріпить ключові положення Формули миру Президента Зеленського", - зазначив Кулеба.

“Ведеться жорстка кулуарна боротьба, але, попри потуги Росії та її сателітів, які намагаються протидіяти ухваленню резолюції шляхом внесення поправок, використовуючи усі наявні процесуальні інструменти, ми впевнені, що українську резолюцію завтра буде успішно проголосовано”, - додав Дмитро Кулеба.

Також міністр закордонних справ України запевнив, що: "Україна та партнери послідовно розбудовують комплексну міжнародну систему, яка дозволить притягти Росію до відповідальності за злочини проти України".

Українські Національні Новини

Політика