sogodni-prezentuyut-pershiy-v-ukrayini-elektromobil-dlya-lyudey-z-invalidnistyu

Сьогодні презентують перший в Україні електромобіль для людей з інвалідністю

 • 10908 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Сьогодні на столичному ВДНГ відбудеться презентація першого в Україні електромобіля для людей з інвалідністю, повідомляє УНН.

Це проект телеведучої Вікторії Кіосе і компанії EcoFactor.

"Неможливе можливо. Друзі, ура, з другої спроби ми, все ж, зробимо це! Те, чим жили останні роки. На щастя, COVID не зіпсував наші плани, а просто скорегував.

Я дуже чекаю вас: однодумців, друзів, ЗМІ, гостей. Давайте розділимо цю маленьку, але важливу справу! Покажемо своїм прикладом, що майбутнє вже на порозі - інновації і прогрес, а інфраструктура для людей з інвалідністю, тим більше, повинна розвиватися", - написала Кіосе у себе в FB.

Презентація відбудеться о 19:00.

Водночас Мінінфраструктури працює над тим, щоб максимально швидко в Україні створити комфортну інфраструктуру для використання електромобілів. Зокрема йдеться про зарядні станції, яких в Україні зараз дуже мало.

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, планується переглянути державні будівельні норми.

"Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Я сам як власник електромобіля знаю, наскільки чутливе питання інфраструктури зарядних станцій. Ми хочемо ініціювати зміни до ДБН з планування і забудови територій у частині електрозаправок. Щоб вони проектувалися на всіх автодорогах загального користування залежно від типу доріг. І нам дуже важливо почути думку представників ринку в цьому питанні", - зазначив Криклій.

Українські Національні Новини

Суспільство