sogodni-ochikuyetsya-zasidannya-rnbo

Сьогодні очікується засідання РНБО

 • 12510 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Засідання Ради національної безпеки та оборони відбудеться найімовірніше сьогодні. Про це УНН повідомив співрозмовник в Адміністрації Президента України.

"Очікується засідання РНБО", - сказав співрозмовник агентства.

Співрозмовник не уточнив точний час проведення засідання, однак додав, що воно відбудеться сьогодні найближчим часом.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 26 грудня, о 14.00 спливає термін на який в Україні було запроваджено воєнний стан. Діє він у десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Водночас термін дії воєнного стану може бути продовжений. Як заявляв Президент України Петро Порошенко, це можливо зробити і без рішення Верховної Ради. Однак, глава держави також наголошував, що таке рішення може бути ухвалене лише у випадку ескалації агресії з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, воєнний стан було запроваджено після подій 25 листопада, коли у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

Українські Національні Новини

Політика