sogodni-den-narodzhennya-politvyaznya-olega-sentsova

Сьогодні день народження політв'язня Олега Сенцова

 • 13224 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. У суботу, 13 липня, ув'язненому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову виповнюється 43 роки, передає УНН.

Так, вже шостий день народження поспіль Сенцов відзначає в неволі.

Зазначимо, що сьогодні у Києві на честь режисера активісти ініціативи Save Oleg Sentsov проведуть мистецький захід — Ніч з Сенцовим, що відбудеться у приміщенні IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8).

Захід розпочнеться о 20:00 і триватиме до 02:00 14 липня. За задумом організаторів, він поєднає в собі кілька форматів. Під час "Ночі з Олегом Сенцовим" будуть звучати твори режисера, виступатимуть відомі виконавці та відбудеться кінопоказ документального фільму "Етапом через пів-землі".

Крім того, заходи з нагоди дня народження Олега Сенцова цього тижня відбуваються в різних містах світу. З календарем заходів можна ознайомитися на сторінках ініціативи Save Oleg Sentsov у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У посольстві США закликали РФ негайно звільнити Сенцова

Нагадаємо, у серпні 2015 року українського режисера Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, засудили в РФ до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання.

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня 2018 року. Відмовляючись від їжі, він вимагав від російської влади звільнення 64 українських громадян, заарештованих за політичними мотивами. Голодування тривало 145 днів - режисер був змушений перервати його 6 жовтня через погрозу примусового годування.

Українські Національні Новини

Суспільство