sogodni-aeroport-almati-vidnovlyuye-robotu

Сьогодні аеропорт Алмати відновлює роботу

 • 22930 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Міжнародний аеропорт Алмати у Казахстані, де рік почався протестами, поновить роботу сьогодні, 13 січня. Про це йдеться у повідомленні пресслужби комітету цивільної авіації Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану, пише УНН.

Цитата

“З 13 січня 2022 року Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу. За попередньою інформацією керівництва аеропорту, здійснюватимуться внутрішні та міжнародні рейси з 8:00 до 21:00 години згідно з часом розкладу польотів авіакомпанії”, — сказано в повідомленні.

Раніше

Раніше через масові протести в Казахстані аеропорти припинили свою роботу. Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

Минулого тижня стало відомо про захоплення аеропорту Алмати в результаті мітингів у Казахстані. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що “терористичні банди” захопили у місті аеропорт та п’ять літаків.

10 січня влада Казахстану заявила, що ситуація стабілізувалася та "перебуває під контролем". Аеропорти відновили роботу у штатному режимі, за винятком аеропортів Алмати та Талдикоргана.

Водночас, за даними МЗС України, міжнародне авіасполучення з Нур-Султаном повністю відновлено за винятком деяких рейсів європейських авіакомпаній. Зокрема, на 13 та 16 січня заплановано регулярні рейси до Києва.

Українські Національні Новини

Політика