snigopad-na-kharkivschini-bez-tepla-zalishilisya-mayzhe-40-shkil

Снігопад на Харківщині: без тепла залишилися майже 40 шкіл

 • 11031 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. У зв'язку з негодою у Харківській області повністю знеструмлено 112 населених пунктів. Через це від електрики відключені котельні, які опалюють 37 шкіл. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Харківської облдержадміністрації.

Так, через снігопад і пориви вітру в області станом на 12:00 відключені 109 ліній електропередач потужністю 10 кВ і 963 підстанції, на яких перебувають 39 876 абонентів.

"Повністю знеструмлено 112 населених пунктів, частково – 34. Працює 49 аварійних бригад, 138 робочих. Через відключення електрики відключені 45 котелень у Балаклійському, Барвінківському, Вовчанському, Зміївському, Лозівському та Куп'янському районах. Ці котельні опалюють 201 житловий будинок, 5 лікарень, 37 шкіл та 9 садків. За інформацією обленерго, якщо не буде погіршень погоди, електропостачання повністю відновлять до кінця дня 26 грудня", – повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через негоду в Україні знеструмлено 128 населених пунктів у восьми областях

Через циклон, який зайшов у Харківську область цієї ночі, там випало від 15 до 20 см снігу.

"За прогнозами синоптиків, інтенсивний сніг триватиме до 20:00 25 грудня, до 2-ї ночі він повинен припинитися. Уранці 26 грудня прогнозують зниження температури повітря до 3-4 градусів морозу, до вечора – до 9 градусів нижче нуля", – повідомив директор ДП "Дороги Харківщини" Ігор Турченко.

Як повідомляв УНН, через снігопад у Харківській області місцями утворилися метрові перемети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через снігопад скасували половину автобусних рейсів із Полтави

Нагадаємо, через вихід південного циклону сьогодні у східних, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській та Сумській областях очікуються складні погодні умови: сніг, місцями сильний, хуртовини.

Зазначимо, що Україну замітатиме снігом до кінця тижня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП