smoliy-pro-novu-programu-vid-mvf-mensh-vimogliva-i-usne-odin-iz-rizikiv-makrofinansovoyi-stabilnosti

Смолій про нову програму від МВФ: менш вимоглива і усуне один із ризиків макрофінансової стабільності

 • 18902 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Нова програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом є менш вимогливою, її ухвалення усуне один з ключових ризиків для макрофінансової стабільності. Про це у Twitter написав голова Національного банку України Яків Смолій, передає УНН.

"Нова програма співпраці з МВФ Stand-By - менш вимоглива, але така ж за обсягом фінансування на 2020-2021 роки, що й EFF. Її ухвалення Радою директорів Фонду усуне один з ключових ризиків для макрофінансової стабільності, на який ми зважаємо у здійсненні монетарної політики", - написав Смолій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент повідомив про плани щодо коштів МВФ.

Нагадаємо, Україна та Міжнародний валютний фонд погодили текст нової програми stand by у розмірі 5 мільярдів доларів на 18 місяців.

Нова угода з доступом до 5 млрд доларів США покликана забезпечити платіжний баланс і бюджетну підтримку, щоб допомогти владі подолати наслідки шоку від COVID-19, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше в УНН, Кулеба відреагував на погодження нової угоди з МВФ.

Нова програма співпраці з #МВФ Stand-By - менш вимоглива, але така ж за обсягом фінансування на 2020-2021, що й EFF. Її ухвалення Радою директорів Фонду усуне один з ключових ризиків для макрофінансової стабільності, на який ми зважаємо у здійсненні монетарної політики https://t.co/jDUt51zCbq

— Yakiv Smolii (@YSmolii) May 22, 2020

Українські Національні Новини

Політика