smm-obsye-zafiksuvala-navchannya-boyovikiv-z-boyovoyu-strilboyu-u-zoni-bezpeki-ukrayina-zayavila-pro-porushennya

СММ ОБСЄ зафіксувала "навчання" бойовиків з бойовою стрільбою у зоні безпеки. Україна заявила про порушення

 • 11657 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Левова частина обстрілів, які представники СММ ОБСЄ зафіксували з боку збройних формувань РФ у Донецькій області, була оцінена як навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки. Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголошує - це порушення, передає УНН.

Цитата

"Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що 848 із 894 порушень режиму припинення вогню зафіксували представники СММ ОБСЄ з боку збройних формувань РФ у Донецькій області і були оцінені як навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року, що забороняє проведення навчань із бойовою стрільбою в зоні безпеки, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 12 лютого", - йдеться у повідомленні Української сторони, яку поширив пресцентр ООС.

Деталі

Також, на полігоні поблизу населеного пункту Тернове у непідконтрольному урядові України районі Донецької області патруль Місії зафіксував 3 одиниці 122 мм гаубиць Д-30, 122 мм реактивну систему залпового вогню БМ-21 “Град” та 122 мм самохідну гаубицю 2С1 “Гвоздика”, розміщених з порушенням відповідних ліній відведення та 35 одиниць танків, розміщених за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

Збройні формування РФ, не дивлячись на підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню, регулярно проводять заходи по зміні та просуванню своїх позицій у сторону підрозділів ЗС України, відзначили в СЦКК.

Так, БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ виявив два подовження траншей поблизу населеного пункту Набережне Донецької області, які були оцінені Місією як просування збройних формувань РФ та її найманців, внаслідок чого відстань до позицій Збройних Сил України зменшилася приблизно до 700 м і 500 м відповідно.

Вищезазначені факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ не зацікавлені у виконанні раніше досягнутих домовленостей.

Раніше 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що мирного процесу вже немає. Діють міномети - йде війна. 

Варто також зазначити, що опівночі 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об’єднаних сил розпочався повний та всеосяжний режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП