smertelna-dtp-u-kharkovi-batkam-16-richnogo-vodiya-infiniti-mozhe-zagrozhuvati-pozbavlennya-voli-do-5-rokiv

Смертельна ДТП у Харкові: батькам 16-річного водія Infiniti може загрожувати позбавлення волі до 5 років

 • 14095 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Батьків 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, який є фігурантом смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу. В такому випадку, їм загрожує позбавлення волі до 5 років. Про це у коментарі УНН повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Цитата

"Відкрито кримінальне провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, і за статтею 166 — невиконання батьками їх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки", — повідомив Чубенко.

Деталі

У той же час він зазначив, що підозр у справі, що стосується обох батьків, ще не висували.

Санкція статті 287 передбачає покарання у вигляді штрафу, або ж позбавлення волі до п'яти років. Стаття 166-обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Контекст

26 жовтня близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеської в Харкові сталося зіткнення автомобілів "Шевроле Авео" і "Infiniti", який рухався на червоний сигнал світлофора і за кермом якого перебував підозрюваний. В результаті аварії водій "Шевроле Авео" загинув на місці.

Трьох пасажирів Infiniti — двох хлопців 19 років і 16-річну дівчину з важкими травмами доставили в лікарню.
У поліції підкреслили, що водії обох транспортних засобів ознак алкогольного сп'яніння не мають.

Фігурантом у справі є 16-річний водій Infiniti, якого затримали в результаті автоаварії. 27 Жовтня йому оголосили підозру.

28 жовтня суд у Харкові відправив 16-річного хлопця в СІЗО на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

На даний момент Микола Харківський знаходиться в СІЗО. При цьому, адвокат Масі Найєм заявив, що хлопець може мати доступ до мобільного телефону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП