skladannya-prisyagi-novimi-nardepami-ta-tisyacha-za-vaktsinatsiyu-poryadok-denniy-radi

Складання присяги новими нардепами та тисяча за вакцинацію: порядок денний Ради

 • 30133 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Сьогодні у Верховній Раді відбудеться складання присяги трьох нових народних депутатів від “Слуги народу”, а також розгляд низки законопроектів, пише УНН з посиланням на сьогоднішній порядок денний.

Деталі

Зокрема, на початку засідання відбудеться складання присяги трьох новообраних народних депутатів від “Слуги народу”: Сергія Кострійчука, який стане депутатом замість Ірини Верещук, Сергія Козира, який переміг на виборах на 184-у окрузі на Херсонщині, та Віталія Войцехівського, який переміг на виборах на 197-у окрузі на Черкащині.

Також, як повідомив нардеп від "Слуги народу" Павло Фролов, у парламенті відбудеться розблокування підписання закону про фонд гарантування кредитів у сільському господарстві.

Окрім того, заплановано скорочення строків на реєстрацію альтернативних проектів та прискорений розгляд проектів:

  • №6297 про спрямування 3 млрд грн на виплати громадянам у регіонах, де буде введено локдаун, та стимулювання вакцинації,
  • №6298 про спрямування 2,5 млрд грн на велике будівництво, субвенцію на соціокультурні проекти та формування статутного капіталу національного авіаперевізника,
  • № 6293 про спрощену процедуру закупівель кисневих станцій для опорних лікарень.

Зокрема, як очікується, у першому читанні відбудеться розгляд закону №5387 щодо продовження строків переведення суддів до нових судів у зв’язку із утворенням та ліквідацією районів.

Рада, за планом, також розгляне:

  • у другому читанні - запровадження інституту медіації в України (№3504, подано 562 поправки);
  • запровадження електронної адреси як офіційного способу комунікації з підприємцями та громадянами (3860, 3806-1, 3860-д, перше чит.);
  • закон про правотворчу діяльність - так званий закон про закони (5707, перше чит.).

Нагадаємо

12 листопада ЦВК зареєструвала народними депутатами Сергія Козиря й Віталія Войцехівського, які були обрані до Верховної Ради на проміжних виборах 31 жовтня в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Також народним депутатом зареєстровано Сергія Кострійчука, яких пройшов до Ради за виборчим списком партії “Слуга народу” на позачергових виборах 2019 року, у зв’язку зі складенням депутатського мандату Іриною Верещук.

Українські Національні Новини

Політика