skhodzhennya-lavini-na-kurorti-v-rf-vvazhayut-spetsialno-sprovokovanim-ye-zagibliy

Сходження лавини на курорті в РФ вважають спеціально спровокованим, є загиблий

 • 15421 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. На курорті в Росії, де зійшла лавина, загинула одна людина. Місцеві вважають, що сходження лавини було спеціально спровоковане пострілом. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Telegram-канал Mash.

"За даними МНС, схід лавини стався на горі Мусса-Ачітара. За попередньою інформацією, під лавину потрапили 2 вагончика пункту прокату гірськолижного спорядження, також пошкоджено кафе. В цей час там могло перебувати від 4 до 12 осіб. На місці вже працюють рятувальники", - говорилося в повідомленні о 14:08.

Пізніше з'явилося відео, як люди своїми руками почали прибирати сніг. За словами очевидців, вдалося врятувати постояльця готелю, який опинився під завалами будівлі.

Також на відео був відображений момент порятунку ще одного із застряглих під снігом.

"За словами одного зі свідків сходження лавини, воно було спеціально спровоковано. Місцеві розраховували, що лавина піде в сторону лісу, але сніг пішов прямо на туристів", - йдеться в повідомленні.

Місцеві жителі припускають, що сходження лавини сталося через постріл.

Пізніше стало відомо, що як мінімум 1 людина загинула під час сходження лавини на трасі "Домбай", його тіло дістали рятувальники.

"Загиблий на схилі в КЧР - майстер спорту СРСР Хаджі-Мурат Маршанкулов. Багато років він працював тренером з гірських лиж, очолював гірськолижну федерацію "Домбай", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН раніше, сніжна лавина зійшла на гірськолижну трасу в районі Домбая в Карачаєво-Черкесії. Як повідомили в екстрених службах, під сніговим завалом можуть бути від 4 до 12 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу