skandalniy-transfer-yarmolenka-sud-dozvoliv-provesti-viyimku-dokumentiv

Скандальний трансфер Ярмоленка: суд дозволив провести виїмку документів

 • 18047 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Шевченківський районний суд Києва зобов'язав слідчих управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Києві витребувати у Федерації Футболу України низку документів, що стосуються фінансової діяльності ФК "Динамо" (Київ). Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, передає УНН.

Зокрема, суд зобов'язав ДФС витребувати у ФФУ документи щодо трансферу екс-футболіста ФК "Динамо" (Київ) Андрія Ярмоленка в Боруссію Дортмунд (серпень 2017 року).

Відзначимо, що слідчі ГУНП в Києві розслідують кримінальне провадження за фактом шахрайства з грошима, які так і не були сплачені на користь дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність". Мова про платіж солідарності, який повинен був бути сплачений з боку ФК "Динамо Київ" на користь СДЮШОР "Юність" за трансфер вихованця школи, футболіста Андрія Ярмоленка.

Сума трансферу Ярмоленка, за даними ЗМІ, становила 25 млн євро, які ТОВ "Футбольний клуб "Динамо (Київ)" (Україна) разом зі створеною ними ж компанією "Динамо Київ" (Кіпр) ЛТД отримали від дортмундської "Боруссії".

За даними директора спортшколи "Юність", яка виховала футболіста, в "Динамо" платити за Ярмоленка не збираються. Тому в школі сподіваються на реакцію УЄФА.

Попередньо, "Юність" повинна була отримати від "Динамо" платіж солідарності в розмірі 150 тис. євро.

Українські Національні Новини

Спорт