skandal-iz-vivtsyami-dlya-tvarin-znayshli-potentsiynogo-gospodarya

Скандал із вівцями: для тварин знайшли потенційного господаря

 • 5844 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Овець, яких два тижні тримали в порту Чорноморська без їжі та води, можуть викупити – уже є потенційний господар. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив рух за права тварин UAnimals, передає УНН.

"Одним із варіантів подальших подій є викуп тварин за невелику вартість і передача їх новому власнику. Потенційно такий вже є, з умовами утримання і без планів вбити і т.д", – йдеться в повідомленні.

Крім того, зоозахисники шукають юристів, "які дадуть оцінку ситуації та проконсультують по можливій подачі позову до власниці тварин".

Також наразі всі збори на допомогу вівцям закриті. Зоозахисники пообіцяли проінформувати про суму викупу і про перевезення овець на нове місце проживання.

Нагадаємо, сьогодні ветеринари планують взяти кров у заморених голодом овець на аналізи. Усі необхідні медичні препарати є.

Крім того, сьогодні в Одесі, під стінами обласної прокуратури, та у Києві, біля Держпродспоживслужби, відбуваються акції протесту проти тортур тварин.

Як повідомляв УНН, вантаж із живими вівцями в порту Чорноморськ був затриманий через загрозу занесення на територію України небезпечних інфекційних хвороб. Кілька тижнів 300 овець без їжі та води знаходилися в порту Чорноморська.

27 жовтня фуру з вівцями врешті-решт розмитнили. Як планувалося, фура з худобою мала направитися до Тульчина Вінницької області, де живих овець мали оглянути ветеринари та помістити у карантин, а мертвих – утилізувати.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП