sk-rf-vzyavsya-za-slidchogo-sbu-u-spravi-vishinskogo

СК РФ взявся за слідчого СБУ у справі Вишинського

 • 11735 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У слідчому комітеті РФ заявили, що встановили причетність співробітника СБУ до "перешкоджання журналістській діяльності" керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського і відкрили проти нього справу. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу СК РФ.

"ГСУ СК Росії триває розслідування кримінальної справи про перешкоджання співробітниками ГПУ професійній діяльності журналіста Кирила Вишинського і його незаконному притягненні до кримінальної відповідальності. Слідчі СК Росії встановили, що до скоєння цих злочинів причетний начальник слідчого відділу Головного управління Служби безпеки України Андрій Просняк", - відзначили російські слідчі.

За даними СК РФ, "він повідомив Вишинському про підозру у вчиненні злочину, що передбачає кримінальну відповідальність за державну зраду".

"СК Росії щодо Андрія Просняка порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 144, ч. 2 ст. 299 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і незаконне притягнення до кримінальної відповідальності). Наразі кримінальні справи про вчинені Андрієм Просняком і співробітниками ГПУ названих злочинів з'єднані в одне провадження", - додали в СК РФ.

Нагадаємо, 17 січня суд задовольнив клопотання обвинувачення продовжити термін тримання під вартою керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському ще на один місяць.

Вишинський був затриманий у Києві 15 травня 2018 року в результаті проведення СБУ обшуку в офісі порталу. Йому було інкриміновано підозру у скоєнні державної зради, кваліфікованої за частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Політика