situatsiya-u-pritulku-best-frends-dorogu-zamelo-mistseva-vlada-obitsyaye-dopomogu-lishe-v-obid

Ситуація у притулку "Бест Френдс": дорогу замело, місцева влада обіцяє допомогу лише в обід

 • 39473 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Несприятливі погодні умови ускладнили проїзд в приватний притулок для тварин "Бест Френдс", розташований у селі Фасова Макарівського району Київської області. І без того розбита грунтова дорога стала непрохідною через колійність та сніг, пише УНН.

"Дорогу до притулку засипало снігом. Наш УАЗ із замету ледве витягнув трактор. Працівники з найближчих сіл не змогли дістатися до притулку", - повідомили в притулку.

УНН зв'язався з представником Макарівської райадміністрації і почув запевнення, що техніка буде, але в обід, після того, як будуть розчищені основні автомагістралі.

"Я сказав, що в обід ми зідзвонимося (з притулком - ред.), я буду конкретно знати, де яка техніка працює, щоб підтягти її туди", - повідомив представник райадміністрації.

У притулку ж чекають допомоги з нетерпінням. Як розповіли там, місцева влада обіцяла приїхати і посприяти ще до початку снігопаду, але так ніхто і не приїхав.

"Я розумію, що сьогодні ситуація дійсно складна - усі дороги замело, співробітники притулку з сусідніх сіл не змогли дістатися. Ми всі сили кинули на те, щоб потрапити до притулку. Місцевий лісник трактором тягнув наш УАЗ, який просто сідав "на пузо" (...) Ми тільки до пів на десяту змогли потрапити до притулку", - повідомила адміністратор Христина.

У притулку зазначили, що зараз ситуація критична, але якою вона буде, коли сніг почне танути і дорога перетворитися в багнюку - сказати складно. Адже вже зараз окрім труднощів з підвозом всього необхідного - від кормів до дров, до притулку не приїжджають гості, а це означає, що витрати на утримання тварин зросли, адже кожен, хто приїжджає, привозив гостинці для вихованців. Окрім того, зупинилося прилаштування тварин, притулок не може приймати нових вихованців, незважаючи на постійні звернення людей про те, що знайдені коти або собаки, які потребують тепла та догляду.

УНН відправив запити на адресу Макарівської районної адміністрації та Київської обласної адміністрації з метою прояснити ситуацію з дорогою до притулку.

Нам також вдалося дізнатися, що поля, через які фактично пролягає грунтовка, яка веде до "Бест Френдс", орендує ТОВ "Агро-холдинг МС", кінцевим бенефіціаром підприємства є Рінат Ахметов.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Притулок "БестФрендс" (@priiut_best_friends)

Українські Національні Новини

Суспільство