shvetsiya-zapevnila-u-prodovzhenni-sanktsiy-proti-rf-cherez-ukrayinu

Швеція запевнила у продовженні санкцій проти РФ через Україну

 • 9629 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Швеція буде продовжувати санкції щодо Російської Федерації, введені через російську агресію та анексію Криму, доки Кремль не змінить свою поведінку. Про це під час лекції у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка Голова МЗС Швеції Маргот Вальстрьом, передає кореспондент УНН.

"Ми засуджуємо, звичайно, російську агресію і незаконне приєднання Криму. Ми будемо підтримувати санкції, доки Москва не змінить свою поведінку. Ми стоїмо з вами, з Україною в солідарності", - сказала Вальстрьом.

З її слів, окрім військової агресії, Україна та інші європейські країни піддаються дезінформації та гібридній діяльності, і такі речі, як поляризація суспільства, соціальна нерівність та недовіра до державних установ - це чинники, які підсилюють гібридну війну.

"У нас є ці спільні виклики, і ми повинні вирішувати їх спільно, підтримуючи і навчаючи один одного", - додала вона.

Як повідомляв УНН, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціювало застосування санкцій до наукових установ, що здійснюють незаконні археологічні розкопки в Криму.

Українські Національні Новини

Новини Світу