shvetsiya-pidtverdila-pershiy-u-krayini-vipadok-shtamu-omicron

Швеція підтвердила перший у країні випадок штаму Omicron

 • 17288 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Влада Швеції підтвердила перший у країні випадок зараження штамом коронавірусу Omicron, пише УНН.

У заяві агентства охорони громадського здоров'я Швеції йдеться, що в понеділок у людини, яка живе в південному регіоні Сконе і тільки що повернулася з Південної Африки, був підтверджений перший в Швеції випадок нового варіанту коронавірусу Omicron (B.1.1.529).

Цитата:

"Новий варіант вірусу SARS-CoV-2, що отримав назву Omicron, також був виявлений в Швеції у мандрівника, який нещодавно зупинявся на півдні Африки", - сказано в повідомленні агентства.

"Варіант був виявлений у зразку, взятому трохи більше ніж тиждень тому у людини, що проживає в регіоні Сконе. Людина нещодавно повернулася з Південної Африки", - додали в агентстві.

Деталі

З п'ятниці, 26 листопада, в країні були ухвалені більш суворі заходи щодо тестування та проживання для мандрівників з південної частини Африки.

Усім, хто їде до Швеції з Південної Африки, Лесото, Ботсвани, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії або Есватіні, настійно рекомендується пройти тест на COVID-19 в день прибуття або якомога швидше, а також другий тест через п'ять днів.

За даними агентства охорони громадського здоров'я, Швеція наразі відстежує всі позитивні тести на COVID-19 у мандрівників з-за кордону і близько 40 відсотків усіх позитивних тестів в країні.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу