shvetsiia-vydilyt-30-mln-yevro-na-chesku-initsiatyvu-shchodo-postachannia-snariadiv-v-ukrainu

Швеція виділить 30 млн євро на чеську ініціативу щодо постачання снарядів в Україну

 • 37561 переглядiв

Швеція виділить 30 мільйонів євро на підтримку ініціативи Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України.

Швеція має намір підтримати чеську ініціативу щодо постачання артилерійських снарядів в Україну, виділивши 30 мільйонів євро. Про це УНН повідомляє з посиланням на парламент країни.

Міністр оборони Пол Йонсон зазначив, що потреба України в боєприпасах велика, особливо в артилерійських.

"Уряд сьогодні вирішив, що Управління оборонної техніки (FMV) може провести переговори й укласти угоду з відповідальним органом Чеської Республіки про фінансову підтримку закупівель боєприпасів в Україну. Швеція має намір підтримати Чехію 30 мільйонами євро в цій ініціативі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що фінансування внеску здійснюється в рамках 15-го пакета підтримки в тій частині, яка відноситься до підтримки у вигляді фінансових внесків до фондів і низки двосторонніх і багатосторонніх благодійних проєктів, які країни ЄС і НАТО створили з метою підтримки України.

15-ий пакет підтримки перебуває на розгляді в Риксдазі (парламенті), і внесок Швеції в чеську ініціативу вимагає, щоб Риксдаг проголосував за пропозицію уряду щодо внесення додаткових правок до бюджету.

Доповнення

Польща приєдналася до чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України за межами країн ЄС.

Норвегія оголосила, що пожертвує близько 140 мільйонів євро, які будуть спрямовані на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України в третіх країнах.

Анна Мурашко

Політика