shpiguna-britanskogo-posolstva-spiymali-pid-chas-operatsiyi-pid-prikrittyam

Шпигуна британського посольства спіймали під час операції під прикриттям

 • 982819 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Охоронця британського посольства в Берліні було викрито в шпигунстві на користь росії в ході операції під прикриттям. Про це пише dpa, інформує УНН.

Деталі

Британець Девід Баллантайн Сміт, керувався лютою ненавистю до своєї країни та проросійськими поглядами, коли мав намір передати секрети ворожій іноземній державі, повідомив кримінальний суд Англії. Він стверджує, що шпигун отримав значні суми грошей в обмін на конфіденційну інформацію з посольства в Німеччині.

Масштаби його діяльності за чотири роки були розкриті після арешту в Потсдамі, де він жив у серпні 2021 року.

У листопаді минулого року Сміт визнав себе винним за вісьмома звинуваченнями відповідно до Закону про державну таємницю. Підсудний заявив як підставу для визнання провини, що він не мав наміру заподіяти збитки Великій Британії, а хотів лише заподіяти "незручності та скруту" британському посольству. Він стверджував, що йому не платили, і він був мотивований невдоволенням щодо свого роботодавця через проблеми із психічним здоров'ям.

Але прокурор заявила, що підсудний дотримувався рішучих антибританських поглядів і підтримував росію та путіна.

Викладаючи версію звинувачення, прокурор описала, як діяльність Сміта була розкрита в результаті операції під прикриттям. Сміт відправив листа у листопаді 2020 року військовому співробітнику посольства росії у Берліні, в якому пропонувалося підтримувати постійний контакт.

Смітові загрожує максимальне покарання у вигляді 14 років ув'язнення за шпигунство.

Українські Національні Новини

Новини Світу