sholts-zayaviv-pro-vicherpannya-limitu-postachannya-zbroyi-dlya-ukrayini-iz-zapasiv-i-zagovoriv-pro-virobnitstvo

Шольц заявив про вичерпання ліміту постачання зброї для України із запасів і заговорив про виробництво

 • 209588 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц після переговорів із західними партнерами у вівторок заявив, що бундесвер вичерпав ліміт поставок зброї для України зі своїх резервів, пише УНН з посиланням на Die Zeit.

Деталі

Так, за словами Федерального канцлера, Німеччина продовжить підтримувати українських військових оборонною зброєю і грошима на закупівлю зброї за кордоном.

Шольц також заявив, що, на його думку, прямі поставки німецьких бойових танків в Україну "не мають сенсу", оскільки німецькі танки нібито не можуть бути швидко розгорнуті в країні.

Замість цього, за його словами, уряд Німеччини продовжить підтримувати постачання важкого озброєння російського виробництва, яке є в розпорядженні країн Східної Європи і якими українські військові навчені керувати.

Німеччина також буде продовжувати надавати допомогу в заміні зброї, що поставляється цими країнами.

"Наша спільна мета - продовжувати модернізувати українські Збройні сили, щоб вони могли продовжувати захищатися від нападу", - цитує Шольца видання.

Він визнав, що постачання зброї з запасів Бундесверу досягли межі.

Тому, як повідомляється, федеральний уряд звернувся до німецької збройової промисловості з проханням перерахувати, яку зброю вона може поставити в короткостроковій перспективі.

Уряд Німеччини направив цей список українському уряду, з якого Україна зробила вибір. Повідомляється, що в список включені протитанкова зброя, засоби ППО, боєприпаси, "а також те, що може бути використано в артилерійському бою".

Німеччина, як повідомляється, фінансуватиме закупівлю цієї зброї.

Раніше

13 квітня правляча коаліція в Німеччині, що складається з Соціал-демократичної партії Німеччини" зелених " і Вільної демократичної партії домовилися про постачання в Україну важкої військової техніки на тлі війни Росії проти України.

ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затримує остаточне рішення про надання Україні високоякісних танків для боротьби з росією, незважаючи на тиск з боку кількох інших вищих посадових осіб.

Українські Національні Новини

Політика