shmigal-zaklikav-goliv-oda-trimati-na-osobistomu-kontroli-situatsiyu-z-covid-19

Шмигаль закликав голів ОДА тримати на особистому контролі ситуацію з COVID-19

 • 11620 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав голів ОДА тримати пандемію COVID-19 під контролем і враховувати, що послаблення карантину сприймається населенням, як його скасування. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"Голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах в умовах адаптивного карантину забезпечити всі належні заходи для недопущення різкого зростання кількості хворих на COVID-19", - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що всі необхідні медичні засоби держава закуповує та передає у регіони, але кожна область, кожен медичний заклад мають свої ресурси. Тому він попросив прискорити процеси закупівель та проконтролювати, щоб медичні заклади були наповнені засобами індивідуального захисту.

"Звертаючись до голів ОДА, очільник уряду наголосив, що зараз дуже важливо тримати епідемію (пандемію - ред.) під контролем, особливо враховуючи той факт, що послаблення карантинних заходів, на жаль, суспільством сприймається як скасування карантину", - повідомили у пресслужбі.

За його словами, поки що ми бачимо "незначне зростання кількості підтверджених хворих".

"Для того, щоб не допустити у певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів, треба діяти зараз. Абсолютно достатньо тої влади, тих повноважень у кожного з вас, шановні голови ОДА, для того, щоб ми ситуацію тримали на контролі і адаптивний карантин приносив свої результати", - додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні вже 32476 хворих на СOVID-19, з них 5600 медиків.

Українські Національні Новини

Політика