shatdaun-mozhe-trivati-misyatsi-y-roki-tramp

"Шатдаун" може тривати місяці й роки - Трамп

 • 12224 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив, що припинення роботи федерального уряду через відсутність бюджетних коштів може тривати кілька місяців або років. Про це заявив журналістам лідер демократів у Сенаті Чак Шумер за підсумками зустрічі президента з представниками Демократичної партії в Білому домі в п'ятницю, передає УНН, посилаючись на CNN.

"Ми сказали президенту, що нам потрібно відкрити уряд. Він чинив опір. Фактично він сказав, що буде тримати його закритим протягом дуже тривалого періоду часу, місяців або навіть років", - сказав Шумер.

За його словами, на зустрічі законодавці провели спірні дискусії з низки ключових питань.

"Ми обговорили безліч питань, оскільки лідер сказав, що вони спірні, і ми продовжимо обговорення, звичайно, але дуже важко зрозуміти, як буде досягнуто прогресу, якщо вони не відкриють уряд", - сказав Шумер.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і відвернути "шатдаун". Тому з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок.

"Шатдаун" скасовує всі відпустки і лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були змушені повернутися до роботи без зарплати.

Чиновники федеральної системи США подали в суд на уряд, який не платить їм зарплату за "шатдаун".

Українські Національні Новини

Новини Світу