shakhrayi-ne-mozhut-predstavlyati-ukrayinu-na-yevrobachenni-chernotitskiy-zvernetsya-do-pravookhorontsiv-cherez-dovidku-pash

Шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні: Чернотицький звернеться до правоохоронців через довідку Паш

 • 14799 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Голова Національної громадської телерадіокомпанії України Микола Чернотицький заявив, що звернеться до правоохоронних органів щодо надання підробних документів переможниці національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2022" Аліни Паш про законний перетин кордону з окупованим Кримом. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook додавши, що шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні, передає УНН.

Чернотицький повідомив, що пресофіцер ДПСУ запевнив, що Суспільний мовник отримає офіційну відповідь щодо довідки завтра до 11:00.

Цитата

"Після отримання офіційної відповіді буде зібрано оргкомітет Євробачення, на яке буде запрошено Аліну Паш і прийняте відповідне рішення. Окремо як голова правління я буду звертатись до правоохоронних органів щодо надання підробних документів. На мою думку, шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні", - написав Чернотицький.

Доповнення

Помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко повідомив, що ДПСУ не видавала Аліні Паш довідку про законний перетин кордону з окупованим Кримом.

Контекст

Голова правління мовника Микола Чернотицький повідомляв, що у зв’язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки про перетин кордону з Кримом командою Alina Pash, Суспільний мовник звернувся до ДПСУ з проханням підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби.

Переможниця національного відбору на Євробачення-2022 Alina Pash прокоментувала поїздку до Криму.

Аліна Паш виступала у Криму. Однак, вона заперечила, що літала туди літаком. Паш додала, що у підтвердження того, що вона їхала автобусом до Криму 2015 року, у неї є довідки, які вона надала "Суспільному" перед фіналом нацвідбору.

Також Євробачення Україна опублікувало документи, які мають підтвердити, що у серпні 2015 року співачка перетинала наземну адмінмежу з Кримом.

Українські Національні Новини

Суспільство