shakhrayi-namagalis-zavoloditi-byudzhetnimi-koshtami-na-mikolayivschini

ДФС на Миколаївщині виявили факт шахрайства службових осіб

 • 6973 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 6 березня. УНН. У ході проведення оперативних заходів податковою міліцією Головного управління ДФС у Миколаївській області виявлено факт шахрайських дій з боку службових осіб одного з приватних підприємств, які заволоділи бюджетними коштами, виділеними на поставку вугілля для опалення сільських загальноосвітніх шкіл. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

Під час оперативно-слідчих дій встановлено, що службові особи приватного підприємства через процедуру проходження тендеру державних закупівель, уклали договір з відділом освіти, молоді та спорту однієї з районних державних адміністрацій Миколаївської області на поставку вугілля, на загальну суму 2,2 млн. грн, але, службові особи приватного підприємства придбали у постачальника неякісне вугілля за низькою ціною, привласнивши "з’економлені" державні кошти.

Згідно з висновками проведеної експертизи, закуплене за державні кошти вугілля не відповідає технічним та якісним характеристикам, що визначені тендерною документацією.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 5 років   або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 6 березня адвоката-хабарника посадили під домашній арешт

Українські Національні Новини

Кримінал та НП