shakhray-oshukav-yevroblyakheriv-na-mayzhe-9-mln-grn

Шахрай ошукав "євробляхерів" на майже 9 млн грн

 • 11959 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. На Львівщині чоловік під виглядом митного брокера ошукав "євробляхерів" на більш ніж 8,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба поліції Львівської області, передає УНН.

Слідство встановило, що до вчинення злочинів причетний 38-річний мешканець Яворівського району. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить більше восьми з половиною мільйонів гривень. Чоловік переховувався від слідства та був оголошений у розшук. Наразі зловмисник затриманий, йому було повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

1 квітня суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою терміном 35 днів з можливістю внесення застави у розмірі 3 842 000 гривень.

Уточнюється, що наприкінці лютого до поліції з заявами про шахрайство з "розмитненням автомобілів" почали звертатись перші потерпілі. Усі вони пояснювали, що передали документи на транспортні засоби іноземної реєстрації та грошові кошти у сумі від 2000 до 4000 доларів чоловіку на ім’я Андрій, котрий видавав себе за митного брокера та обіцяв допомогти розмитнити ці автомобілі. Загалом до поліції надійшло 120 подібних заяв від мешканців Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1,2,3,4 ст.190 (Шахрайство) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – від п’яти до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН, у Харкові група зловмисників ошукала "євробляхерів".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП