sfotografuvali-z-vinom-u-sadu-britanskogo-premyera-dzhonsona-zastali-za-porushennyam-lokdaunu

Сфотографували з вином у саду: британського прем'єра Джонсона застали за порушенням локдауну

 • 22028 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона сфотографували в садку на Даунінг-стріт разом з дружиною, товариством до 17 співробітників та частуванням 15 травня 2020 року, хоч на той момент у Британії разом могли зустрічатися лише двоє людей, лише на відкритому повітрі та на відстані не менше 2 метрів. Про це пише УНН із посиланням на The Guardian.

Деталі

Зазначається, що на фото Борис Джонсон і Керрі сидять за столом із сирною дошкою та вином разом з двома людьми, які вважаються державним службовцем та помічником.

Також зазначається, що це збори персоналу після прес-конференції, проведеної тодішнім міністром охорони здоров'я Меттом Хенкоком 15 травня 2020 року.

У той день Метт Хенкок закликав людей дотримуватися правил і не користуватися гарною погодою на травневі вихідні для спілкування в групах.

На той час школи, паби та ресторани були закриті. Частині людей дозволили повернутися на свої робочі місця, але вказівки свідчили, що має постійно зберігатися соціальна дистанція два метри.

Представник Даунінг-стріт сказав, що в літні місяці в садку Даунінг-стріт часто відбуваються робочі зібрання. Він зазначив, що Даунінг-стріт – це будинок прем'єр-міністра, а також його робоче місце. Дружина прем'єр-міністра живе у будинку №10 і, отже, також на законних підставах користується садом.

Анджела Райнер, заступник лідера Лейбористської партії, охарактеризувала картину як "ляпас британській громадськості", додавши, що прем'єр-міністр постійно показує нам, що він не поважає правила, які він встановлює для інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечірка №10: Борис Джонсон виправдовується за скандал перед парламентарями

Українські Національні Новини

Новини Світу